Onze diensten

Uithakken/Slijpen

Wanneer de voegen van uw gevel slecht zijn geworden, door diverse invloeden, dan is het tijd om deze te gaan renoveren.

Voor het uithakken van uw oude voegen maken wij gebruik van hakhamers en/of slijptollen. Deze hakhamers zijn voorzien van speciale beitels, die het beschadigen van de omliggende stenen voorkomen of in ieder geval minimaliseren.

Hierbij bestaat de mogelijkheid dat er een steiger geplaatst moet worden.

Nadat de gevel is uitgehakt wordt deze met behulp van hoge druk schoon te spuiten voor een betere hechting van de nieuwe voeg.

Stralen/reinigen

De juiste reiniging van uw gevel is afhankelijk van de steensoort en het soort De juiste reiniging van uw gevel hangt er uiteraard vanaf met welke steensoort het is gebouwd en het soort vervuiling dat er op uw gevel zit. Wij bieden u verschillende soorten gevelreiniging:

Zandstralen
Door de gevel af te spuiten met een mengsel van water en straalmiddel (zand of kalk). Dit gebeurt met olivinezand. Dit is een hele fijne korrel mineraal wat voldoet aan alle milieu eisen. De druk wordt geregeld, zodat een zachte steensoort niet beschadigd.

Stoom cleanen
Door de gevel af te spuiten onder hoge druk met heet water.

Chemische reiniging
Door de gevel in te zetten met een reinigingsmiddel waarin de vervuiling oplost en deze vervolgens af te spuiten.

Voegwerk

Moet een bestaande voeg gekapt of geslepen worden, wat doe je met kapotte stenen en hoe voorkom je vorstschade aan je gevel? Goed voegwerk is een vak apart! Er zijn verschillende soorten voegen:

Platvolle voeg
Een voeg die gelijk is met de steen.

Verdiepte voeg 
Een voeg die iets dieper ligt dan de steen.

Snijvoeg
Een voeg die iets uitsteekt ten opzichte van de steen. Het zetten van deze voeg is Ambachtelijk- en precisiewerk.

Knipvoeg
Is hetzelfde als de snijvoeg, alleen steekt hij meer uit (dikker opgezet)

Staat uw voeg er niet bij? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Impregneren

Na het reinigen van uw gevel kunt u ervoor kiezen om uw gevel te laten impregneren om uw muur langdurig te beschermen tegen vuilaanslag, doorslaand vocht en schimmelvorming.

Er wordt onder lage druk een kleurloze vloeistof op de stenen of betonnen ondergrond aangebracht, die na droging voor een vochtwerende onzichtbare, ademende filmlaag zorgt. Hierdoor krijgt de gevel een waterwerende beschermlaag.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

Bij iedere offerteaanvraag komen wij langs om voor u een op maat gemaakte offerte te maken. Wees verzekerd van een aantrekkelijke aanbieding.